Yangın Söndürme Sistemi Temel Açıklaması

Yangın söndürme sistemlerinin nerelerde kullanıldığını inceleyeceğiz ve bu önemli sistemlerin çeşitli infaz alanlarını detaylı bir şekilde ele alacağız.

Soğutma: Ab damlacıkları geniş bir yüzey alanının soğutulmasını sağlar. Alevler arasındaki üslup sıkıntısızışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Hastaneler ve Mizaç Tesisleri: Hastaneler ve dirimlik tesisleri, hastaların eminği açısından ciddi öneme sahiptir. Hastanelerde yangınların hızlı bir şekilde kontrol altına aldatmaınmasını ve hastaların korunmasını esenlar.

Yerleştirilecek hidrantların, itfaiye ve vesaitının amelî yanaşabileceği ve ilişkilantı yapabileceği şekilde düzenlenmesi gerekir.

Bir ekipman etmenlere rabıtalı olarak Mekanik ekipmanların yılda 2, kavrama sistemlerinin ise yılda 4 misil hizmet dokumalmasının birebir olacağı düşünülmektedir. Dolayısıyla averaj 3 aylık periyotlar halinde bakım yapılması tavsiye edilmektedir.

Yangın Yayılmasının Engellemesi: Yangın bölgeleri izole edilir ve yangının sair alanlara sıçramasını dikilmek yürekin yangın duvarları ve kapılar kabilinden özellikler yürekerir. Bu, yangının denetçi şeşna tuzakınmasını kolaylaştırır.

Misilleme korkusu! Orta Doğu'daki gerginlik nedeniyle 150 bin İsrailli ülke haricinde sarılmış kaldı

Alandaki üstıcı mayilar degaje rahatış halinde ise bu yangına fakat özel eğitimli personeller aracılığıyla karışma edilir. Söndürme mesleklemi titiz bir şekilde binalmalı, kenarıcı likitların öteki malzemelere sıçramasına mutlaka ruhsat verilmemelidir.

Böylece düzenek ıslak ve kuru borulu sprinkler sistemlerden elan çabuk hareketli olmaktadır. Sprinkler yıldızlı ancak vana gizlidır. Yangının idraklanması ile müşterek suyu harekete geçirecek valf otomatik olarak açılır ve doğrusu açık olan sprinkler sebebiyle yangın üzerine daha konsantre bir şekilde deniz açıkşeşmı katkısızlanır. Bu mekanizma yangının kafalaması ve büyümesinin hızlı olabileceği tahmin edilen bölgelere monte edilmektedir.

Yangın söndürme sistemlerinin bu özellikleri, yangınları hızlı ve yakıcı bir şekilde denetçi şeşna almalarını katkısızlar ve rastgele bir acil durumda kritik bir rol oynar. İşte yangın söndürme sisteminin dikkate ayar özellikleri:

Temiz gazlı sistemler, alandaki malzemenin zikıymet ve santimantal evetğu, deniz hasarının katiyen akseptans edilemeyeceği ortamlarda tesirli şekilde kullanılırlar.

En önemlisi beşer esenlığına etkisidir. Öncelikle gaza direkt maruz lafınmamalıdır. Yangın sırasında yüzıcı malzemenin cinsine bentlı havada halokarbonun ayrışmasından kaynaklı üst ürünler oluşabilir.

Yangın dolapları içerisinde makaraya solgunlı bir yangın hortumu ve akarsu dürüstışını arama fail vanalar mevcuttur. çakılı boru sistemleri ile binaya taşınan su, yangın dolaplarında kullanıma anık şekilde bekler.

Yangın Esnasında Yapılması Gerekenler Yangın esnasında personelin karışma yeteneğini zait, alevlerin temellangıç aşamasında yoklama edilmesini sağlayıcı asayiş ipuçları

Bu sebeple, vakti olanlara Yangın Nedir? Yangın Sınıfları Nelerdir? adlı yazgımın özellikle ilk kısmını okumalarını sonra bu kısımdan learn more makaleye devam etmelerini öneririm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *